Kur është koha e duhur për konsumimin e ëmbëlsirave?

Ëmbëlsira është zgjedhja e fundit në një darkë apo drekë, e cila vjen me dilema, nëse duhet ose jo për shkak të kalorive që jep.

 

Pavarësisht mundimit të rezervimit nga kjo kënaqësi, shpesh përfundojmë duke ngrenë.

Në raste të tilla, duhet të pyesim veten nëse ka një kohë të duhur për të konsumuar një ëmbëlsirë.

Sipas disa studimeve, koha më e mirë për konsumin e ëmbëlsira është gjatë ditës sepse është më mirë për tretjen.

Ndryshe është për konsumin e tyre pas darkës, pasi mund të sjellë probleme stomaku dhe t’ju ndikojë në gjum të parehatshëm.

 

Për raste të ndryshme ku mblidhemi me njerëz të tjerë, ëmbëlsira është pikërisht ai fundi I ëmbël dhe normalisht bëhët pjesë, por e mira është që të shmanget sa herë të jetë mundësia.

Dietologët sugjerojnë që mes copave të ëmbëlsirave të ketë një pauzë prej të paktën 20 minutave.