Kujdes, nuk duhet të konsumoni asnjëherë kafe në këtë orë

Ftesat e mbrëmjes në kafe nuk janë të pazakonta, edhe pse e dimë që nuk duhet të pimë në atë kohë.

Nuk ka mjek i cili do t’ia ndalonte mashkullit që në mbrëmje të mos pijë kafe me vajzën e cila i pëlqen. Aq më tepër nëse e ka ftuar në shtëpi të vetë.

Nuk ekziston saktësisht koha pas së cilës duhet të mos pini kafe, por kjo varet nga bioritmi juaj.

Mirëpo, mund të thuhet që duhet të mos pini kafe rreth gjashtë orë para se të flini gjumë për jetë të shëndetshme dhe gjumë kualitativ.

Nëse jeni të varur ndaj kafeinës, për zgjimin tuaj në mëngjes apo për të qënë aktivë gjatë ditës, duhet të dini që nuk jeni vetmit.

Kafeina stimulon sistemin qendror nervor, lehtëson lodhjen, rrit përqëndrimin dhe ju mban zgjuar.