Kujdes nga këto SMS: Mos klikoni link-un, mund t’ju vjedhin të gjitha të dhënat

Duket se tashmë me zhvillimin më të madh të teknologjisë,  edhe sulmet kiberneike do të jenë më të shpeshta.

Një gjë e tillë po ndodh nëpër telefonat e qytëtarve tek të cilët së fundmi po qarkullon një mesazh.

Dyshohet se janë disa pirate kibernetike  Scam Nigerian që futen në të dhënat tuaj.

Një sms vjen në kutinë tuaj të mesazheve të celularit, i cili ka një përshkim si më poshtë:

Albania Post:Parcela juaj ka mbërritur në magazinë megjithatë ajo është duke u mbajtur dhe nuk mund të dorëzohet përshkak të informacionit të paqartë të adresës. Ju lutemi konformoni adresën në lidhje brenda 12 orëve. https://postaahqipta.top/RPeKld (Ju lutem përgjigjuni me Y. Më pas, ndalon SMS-n dhe rihapni lidhjen e akstivizimit të SMS, ose kopjoni lidhjen në Safari dhe hapeni)

Ekipi I Postës Shqiptare ju uron festat e fundvitit!

Kjo SMS po u vjen qytetarëve gjatë muajt shkurt 2024, ndaj tregoni të kujdesshëm se çfarë sms hapni në celulain tuaj.