Kujdes adresat e prindërve, Google do i mbyllë nëse nuk plotësohet ky kriter

Google ka njoftuar planet për të fshirë të gjitha llogaritë që janë joaktive pas dy vitesh që nga hapja. Ky ndryshim ka filluar të vihet në zbatim që me 8 gusht, dhe do të zbatohet për çdo llogari të Google që nuk është identifikuar ose përdorur brenda një periudhë dyvjeçare.

Ky ndryshim prek të gjithë ata që kanë hapur thjesht një llogari të Google për arsye të ndryshme dhe nuk e kanë përdorur më prej më shumë së dy vitesh. Të moshuarit duket se janë ata që preken më shumë, pasi fëmijët e tyre ua kanë hapur për arsye të ndryshme, si adresa e gmail që kanë hapur për të krijuar një llogari në e-albania dhe llogarinë në Google nuk e kanë hapur.

Më konkretisht:

Google thotë se punon shumë për të na mbajtur të sigurt, duke parandaluar aksesin e paautorizuar në llogarinë e Google. Kjo do të thotë praktika të forta të privatësisë nëpër produktet që minimizojnë sa kohë i ruajnë skedarët personalë dhe çdo të dhënë të lidhur me to.

Zyrtarët e Google njoftojnë se po përditësojnë periudhën e pasivitetit për një llogari të Google në dy vjet në të gjitha produktet dhe shërbimet. Ky ndryshim do të zbatohet për çdo llogari të Google që ka qenë joaktive, që do të thotë se nuk është identifikuar ose përdorur brenda një periudhe dyvjeçare. Një llogari joaktive dhe çdo përmbajtje në të do të kualifikohet për fshirje nga 1 dhjetori 2023.

Çfarë do të thotë kjo:

Këto ndryshime nuk ndikojnë nëse nuk keni qenë joaktiv në llogarinë tuaj të Google për dy vjet ose nuk e keni përdorur llogarinë tuaj për t’u identifikuar në ndonjë shërbim të Google për më shumë se dy vjet.

Fshirja më e hershme do të nisë nga dhjetori 2023.

Nëse llogaria juaj konsiderohet joaktive, Google do t’ju dërgojë disa emaile rikujtuese si për ju ashtu edhe për emailet tuaja të rikuperimit (nëse janë dhënë) përpara se të ndërmerret ndonjë veprim ose të fshihet ndonjë përmbajtje e llogarisë. Këto emaile rikujtuese do të dalin të paktën 8 muaj përpara se të ndërmerret ndonjë veprim në llogarinë tuaj.

Pasi të fshihet një llogari Google, adresa e Gmail për llogarinë e fshirë nuk mund të përdoret përsëri kur krijoni një llogari të re Google.

Disa këshilla se si ta mbani llogarinë tuaj aktive:

Mënyra më e thjeshtë për të mbajtur një llogari Google aktive është të identifikoheni në llogari të paktën një herë në dy vjet. Nëse keni hyrë në llogarinë tuaj të Google së fundi në dy vitet e fundit, llogaria juaj konsiderohet aktive dhe nuk do të fshihet.

Mënyra të tjera për ta mbajtur llogarinë tuaj aktive përfshijnë:

-Leximi ose dërgimi i një emaili

-Duke përdorur Google Drive

-Duke parë një video në YouTube

-Duke bërë share një foto

-Shkarkimi i një aplikacioni

-Duke përdorur Google Search

Përdorimi i “Identifikohu me Google” për t’u identifikuar në një aplikacion ose shërbim të palëve të treta

Ka disa përjashtime nga kjo politikë. Shembujt përfshijnë: një llogari Google me kanale, video ose komente në YouTube; një llogari që ka një kartë dhuratë me një bilanc monetar; ose një llogari që ka një aplikacion të publikuar.

Google ofron gjithashtu mjete për të ndihmuar në menaxhimin e llogarisë tuaj të Google dhe ofron opsione për të rezervuar të dhënat tuaja, duke përfshirë mundësinë për të shkarkuar të dhënat tuaja duke përdorur Google Takeout dhe duke ju lejuar të planifikoni se çfarë ndodh me të dhënat tuaja nëse jeni joaktiv për një periudhë të caktuar kohe.