Kryeministri portugez siguron mandatin e tretë qeverisës

Me 98% të votave të numëruara, Partia Socialiste në pushtet e Portugalisë fiton shumicën në zgjedhjet e parakohshme. Fitorja absolute e lejon të shmangë një koalicion në Parlamentin e përçarë.

Kryeministri portugez Antonio Costa arriti fitoren zgjedhjet e përgjithshme të së dielës, duke siguruar mandatin e tretë radhazi me Partinë e tij Socialiste.

“Kjo është një natë e veçantë për mua,” iu tha kryeministri Costa mbështetësve duke shtuar: “Portugezët kanë konfirmuar se duan një qeveri të Partisë Socialiste për katër vitet e ardhshme… ata duan stabilitet, siguri dhe siguri.”

Me pothuajse të gjitha votat, socialistët (PS) kanë fituar 41.7 përqind, përpara Partisë Social Demokrate (PSD) të qendrës së djathtë me 28 përqind.