Kryeministri i Singaporit planifikon të japë dorëheqjen

Kryeministri i Singaporit Lee Hsien Loong tha se kishte në plan t’ia dorëzonte pushtetin zëvendësit të tij, Lawrence Wong, në fund të vitit të ardhshëm, përpara zgjedhjeve të përgjithshme të vitit 2025 . Lee, 71 vjeç, fillimisht synonte të tërhiqej para se të mbushte 70 vjeç, por u shty për shkak të pandemisë COVID-19.

Ai ka shërbyer si kreu i Partisë së Veprimit Popullor, ose PAP, që ka qenë në pushtet për një kohë të gjatë, dhe si kryeministër që nga viti 2004. Vitin e kaluar, ai emëroi Wong, i cili është gjithashtu ministër i financave, si pasardhësin e tij të caktuar.