Kryeministri i Italisë kërkon rritjen e prodhimit të çipave

Kryeministri i Italisë, Mario Draghi, tha se mbetet parësore për vendet evropiane që të rrisin prodhimin e çipave kompjuterikë.

Rritja e prodhimit të çipave synon forcimin e ekonomisë dhe mbrojtjen e industrive kryesore.

“Mungesa e gjysmëpërçuesve është thelbësore për shumë industri strategjike si transporti, makineritë industriale, mbrojtja dhe ka qenë veçanërisht e dëmshme,” tha Draghi në parlament.

Ai shtoi se ambicia e Evropës do të jetë rritja në treg nga 10% në 20% të prodhimit global të çipave deri në vitin 2030.

Një muaj më parë, Komisioni Evropian propozoi një akt për të reduktuar varësinë e BE-së nga çipat e importuar.