Kriza e gazit në Evropë, vendet kthejnë sytë nga qymyri

Blerësit më të mëdhenj evropianë të gazit rus po garojnë për të gjetur furnizime alternative të karburantit dhe disa madje mund të kthehen te qymyri.

Me Evropën dhe Rusinë në mosmarrëveshje për luftën në Ukrainë, disa liderë evropianë përballen me kërcënimin e një krize energjie këtë dimër nëse dyqanet e gazit nuk rimbushen.

Gazprom i Rusisë ka lajmëruar disa vende evropiane se nuk do t’i furnizojë plotësisht me gaz pasi po riparojnë makineritë.

Zyrtarët gjermanë dhe italianë kanë thënë se Rusia po e përdorte atë si një justifikim për të reduktuar furnizimet.