Kriptomonedhat, guvernatori kritikon politikat e presidentit Biden

Guvernatori i Rezervës Federale Christopher Waller tha se nuk ishte dakord me rekomandimet e administratës së Bidenit se vetëm bankat duhet të lejohen të emetojnë monedha të qëndrueshme.

Në një fjalim në Konferencën e Stabilitetit Financiar, Waller tha se ai nuk është kundër që monedhat e qëndrueshme të rregullohen si banka, por se bankat nuk duhet të jenë të vetmet entitete që lejohen të emetojnë ato monedha digjitale, të cilat janë të lidhura.

Komentet e Waller vijnë pasi Grupi i Punës i Presidentit për tregjet financiare rekomandoi në fillim të këtij muaji që Kongresi të dalë me një grup të ri rregullash.

Ky grup do të rregullonte monedhat e qëndrueshme, duke vënë në dukje veçanërisht se vetëm bankat duhet të jenë në gjendje të emetojnë monedha të qëndrueshme.

Megjithatë, disa nga lojtarët më të mëdhenj të industrisë po përqafojnë ato propozime – ose të paktën debatin më të gjerë rreth rregullimit të kriptomonedhës.

Sipas bankierit qendror, mungesa e mbikëqyrjes së monedhave të qëndrueshme krijon rreziqe, por ai sugjeroi që rregullatorët duhet t’i japin inovacionit mundësinë për të konkurruar me sistemet e tjera të pagesave.

Vërejtjet e Waller sugjeruan se ai nuk ishte i shqetësuar për arritjen e shpejtë të monedhave të qëndrueshme, për sa kohë që ka konkurrencë të mjaftueshme brenda industrisë së stablecoin dhe nga sistemi bankar ekzistues.

Ai shtoi se nevojiteshin rregulla për të siguruar që ato rezerva të jenë ato që emetuesit thonë se janë dhe se rregulla nevojiteshin për të mbikëqyrur kuletat digjitale.

Waller përsëriti gjithashtu skepticizmin e tij për nevojën për një monedhë digjitale të bankës qendrore, duke vënë në dukje se konkurrenca dhe inovacioni në sistemet e pagesave është i mirë për konsumatorët.