Krimet e urrejtjes kundër të krishterëve të Indisë në rritje

Ndërsa OKB shënon Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Viktimave të Akteve të Dhunës bazuar në Fe ose Besim, në shtetin indian të Uttar Pradesh, komuniteti i krishterë pakicë i Indisë po raporton një rritje të krimeve të urrejtjes.

Grupet e të drejtave të krishtera thonë se situata është përkeqësuar në shtetet e drejtuara nga Partia nacionaliste Hindu e kryeministrit Narendra Modi.

India ka vite që e vuan ndarjen fetare dhe krime për shkak të fesë janë bërë edhe ndaj komuniteteve islame.

 

*TiboNews