Kreu i KMSH uron të gjithë besimtarët për Fitër Bajram

Besimtarët myslimanë do të festojnë Fitër Bajramin këtë të mërkurë. Me këtë rast, kreu i Komunitetit Mysliman Bujar Spahiu uroi besimtarët shqiptarë që t’i mbartin vlerat që kanë pasur gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit.

Zoti i Gjithësisë qoftë i kënaqur me ne dhe na e pastë pranuar agjërimin. Fitër Bajrami është festa e përmbylljes me sukses me lejen e zotit të një rrugëtimi të përsosjes shpirtërore. Bajrami është lumturia që ne ndjejmë me plotësimin e agjërimit të Ramazanit si dhe falenderimi ndaj Zotit për mirësinë që na ka begatuar.

Kreut i KMSH thekson nevojën që jo vetëm shtresat në nevojë, por edhe të rinjtë të jenë në vëmendje.

Mesazhi i plotë: 
Të dashur motra dhe vëllezër!
Ashtu si çdo gjë që ka një fillim dhe një fund, përveç Zotit, i Cili është i pafillim e i pafund, sakrificës tonë shpirtërore dhe fizike të këtij muaji të begatë i erdhi fundi.
Për një muaj kemi agjëruar me besimin dhe shpresën e fitimit të kënaqësisë së Zotit.
Zoti i gjithësisë qoftë i kënaqur me ne dhe na e pastë pranuar agjërimin, lutjet dhe të gjitha adhurimet gjatë këtij muaji të bekuar, të cilin po e përcjellim sot.
Nesër kemi festë, kemi Fitër Bajram!
Fitër Bajrami është festa e përmbylljes me sukses, me lejen e Zotit, të një rrugëtimi të përsosjes shpirtërore.
Bajrami është lumturia që ne ndiejmë me plotësimin e agjërimit të Ramazanit si dhe falenderimi ndaj Zotit për mirësitë që na ka begatuar.
Profeti Muhamed (a.s.) ka thënë: “Kush agjëron Ramazanin me besim dhe duke qenë i bindur në shpërblimin e Zotit, atij i falen të gjitha gjynahet e kaluara.”
E lusim Zotin të na ketë falur të gjitha mëkatet, ashtu siç Ai na ka premtuar.
E lusim Zotin për të sëmurët, që t’u jap shëndet.
E lusim Zotin për rininë tonë, që ta udhëzojë atë.
E lusim Zotin për prindërit, të moshuarit e çdo njeri në nevojë, që t’ia largojë brengat dhe vuajtjet.
E lusim Zotin që vendi ynë, Shqipëria, të bëhet një vend më i mirë, më i begatë e më shpresëdhënës për shqiptarët.
E lusim Zotin që luftërat që po marrin jetë civilësh e fëmijësh në Gaza, Ukrainë e kudo, të marrin fund sa më parë.
Motra dhe vëllezër, ngrohtësia e Bajramit le të sjellë lumturi dhe të mbushë jetën tuaj me gëzim dhe hare.
Zoti i Madhëruar ju bekoftë sot, nesër dhe gjithmonë.
Paçi një Bajram të begatë!
Gëzuar!

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë njofton të gjithë besimtarët se Fitër Bajrami do falet ditën e mërkurë, 10 Prill 2024, në orën 06:55 pranë sheshit “Skënderbej”, Tiranë.