‘Kraken’ konfirmohet edhe në Greqi

Mutacioni “Kraken” ka mbërritur shumë pranë Shqipërisë.

Mediat greke bëjnë me dije se nënvarianti i ri i mutavionit Omicron është shfaqur tanimë për herë të parë në vendin fqinj.

Nënvarianti XBB.1.5 është zbuluar në gjithsej 6 mostra në Greqi. Tre prej tyre erdhën nga kontrollimi i përsëritur i mostrave të Omicron.

Ashtu si në Shqipëri, edhe rastet e gripit dhe Covid-it janë shtuar në Greqi, duke çuar në mbingarkimin e spitaleve.

*Tibo News.