Kosovë-Serbi pa marrëveshje për targat

BE dhe Serbia kanë paralajmëruar se dhuna mund të shpërthejë në Kosovë pasi bisedimet e ndërmjetësuara nga BE dështuan për të zgjidhur një mosmarrëveshje mbi targat serbe të makinave. BBC i ka dedikuar një artikull marrëdhënieve të tensionuara Kosovë-Serbi.

Autoritetet kosovare duan që minoriteti etnik serb të dorëzojë targat e tyre të lëshuara nga Serbia. Serbia nuk e njeh pavarësinë e Kosovës.