Koncerti kthehet në “mollë sherri”, fshihen filmat e Keanu Reeves nga platformat kineze

Platformat kineze të transmetimit, duke përfshirë Tencent Video dhe iQiyi, kanë hequr filmat dhe përmbajtjet video me aktorin kanadez Keanu Reeves.

Ky veprim erdhi pasi ai mori pjesë në një koncert të lidhur me Tibetin, organizuar nga një organizatë jofitimprurëse e themeluar nga Dalai Lama.

Veprat e tij të mirënjohura si Matrix dhe John Wick, si dhe Speed, ishin ndër filmat që janë hequr.

Ndërsa, përmbajtja e lidhur me filmat Matrix dhe disa nga veprat e tjera të Reeves ishin ende të kërkueshme në WeChat, shërbimi i kudondodhur i mesazheve në Kinë, kërkimet për emrin e tij në anglisht dhe përkthimin e tij kinez nuk dhanë rezultate.

Në fund të janarit, Reeves mori kritika të rënda nga përdoruesit kinezë të mediave sociale, disa prej të cilëve kërkuan një bojkot të punës së tij në Kinë, për shkak të koncertit të 3 marsit.

Reeves mori pjesë në koncertin, i cili u mbajt praktikisht për shkak të kufizimeve që synonin frenimin e përhapjes së COVID-19, duke shkaktuar më shumë kritika në internet.

Pekini ka akuzuar Dalai Lamën për nxitjen e separatizmit në rajonin e Tibetit.

Kina ka sunduar rajonin e largët perëndimor që nga viti 1951, pasi Ushtria e saj Çlirimtare Popullore marshoi dhe mori kontrollin në atë që ajo e quan një “çlirim paqësor”.

Figura të tjera perëndimore të profilit të lartë janë bllokuar nga mediat sociale kineze dhe platformat video pasi kanë bërë komente duke kritikuar veprimet e Kinës në Tibet.