Kompania nigeriane gjen zgjidhjen me energjinë diellore

Për punonjësit në Quadloop të Nigerisë, laptopët e vjetër janë shumë më tepër se thjeshtë elektronikë. Ata janë një burim drite.

Kompania riciklon bateritë e litiumit brenda, si dhe pjesë të tjera si telat, vidhat dhe ekranet, në dritën e diellit. Themeluesi i Quadloop, Dozie Igweilo thotë se ekziston një treg për elektronikë i vendosur në vend, të përballet në Nigeri, por që shumë nga komponentët nuk janë të disponueshëm.

“Ne kemi ajotur se po ka një treg për këtë dhe nëse përdornit online, do të ulim koston e prodhimit si dhe koston e shitjes.”

Igweilo thotë se shumë nga njësitë diellore, të cilat shiten për 32 dollarë secila, janë biznese të vogla.

Në një vend që vuan ndërprerjen, është një mënyrë që ata të qëndrojnë produktivë.

Një parukiere thotë se më parë duhet të vinte në punë gjeneratorin e saj gjatë natës ose të shtynte ndryshimin e caktuar për ditën tjetër.

“Më çliron nga stresi i blerjes së karburantit dhe shpenzimet shtesë.”

Igweilo thotë se ka një nevojë urgjente për kompjuterë më të lirë në vend më të populluar të Afrikës.

Si dhe bizneset e vogla, tregu i tij i synuar kujdes edhe spitalet e komunitetit lokal.

Mes kritikave energjetike të Nigerisë, është një mënyrë për të mbajtur dritat, me bonusin e ndezur për të gjitha ndryshimet në lidhje me çështjet.