Kompania Apple organizohet kundër sindikatës së punonjësve

Apple akuzohet për shkatërrimin e sindikatave në paraqitjen e bordit të ri të punës

Sindikata thotë se gjigandi i teknologjisë mbajti takime të hapura me publikun në Atlanta.

Punonjësit e shitjes me pakicë të Apple në Atlanta po akuzojnë kompaninë për shkeljen e Aktit Kombëtar të Marrëdhënieve të Punës duke mbajtur takime me publikun për të kundërshtuar një lëvizje të vazhdueshme sindikatash në vend.

Punëtorët në dyqanin “Cumberland Mall Apple” kërkuan zgjedhje sindikale në prill.

Ata thonë se kompania duhet të ketë një rol më të madh në kompensimin, përfitimet dhe protokollet e tyre shëndetësore.

Dyqani Cumberland është një nga tre vendet e shitjes me pakicë ku punëtorët kanë nisur aktivitetet zyrtare të sindikatave.

Apple nuk e ka thënë publikisht nëse mbështet apo jo sindikatat, por kompania ka shpërndarë pika bisedimesh kundër sindikatës .

Historikisht, Bordi Kombëtar i Marrëdhënieve të Punës ka lejuar takime me publikun deri në periudhën 24-orëshe përpara zgjedhjeve.

Meqenëse përpjekjet e sindikatave kanë filluar të fitojnë vëmendjen kombëtare, punëtorët në vende me tulla dhe llaç se këto takime kanë filluar të përfshijnë tema si: ruajtja e kulturës së një dyqani dhe dhe kundër argumentet e diskutimit të sindikatës.