Klubi i Futbollit Monaco futet në botën e kriptomonedhave

Klubi francez Monaco njoftoi partneritetin me Capital Block.

Partneriteti  i ri ka shënuar përparimin më të fundit të një ekipi futbolli në botën e kriptomonedhave dhe monedhave digjitale.

Një numër në rritje i klubeve lider në mbarë botën kanë publikuar monedha dixhitale, pasi sporti përballet me rënie të të ardhurave për shkak të ndikimit të pandemisë COVID-19.

Vitin e kaluar, Paris Saint-Germain (PSG) tha se tarifa e nënshkrimit të Lionel Messit do të përfshinte disa nga argumentet e tifozëve të kriptomonedhave.

Ngjashëm me bitcoin dhe monedha të tjera dixhitale, argumentet e tifozëve mund të tregtohen në shkëmbime.

Mbështetësit janë të ndarë për këtë temë. Disa vlerësojnë mënyrën e re për t’u angazhuar me ekipet e tyre dhe për të ndihmuar në marrjen e vendimeve, edhe nëse vetëm për çështje të vogla, si kënga që luhet në ndeshje pas shënimit të një goli ose imazhet e përdorura në mediat sociale.