Kina do të përfundojë hetimin e sigurisë kibernetike

Rregullatorët kinezë po përfundojnë hetimet ndaj gjigantit të udhëtimit Didi Global dhe dy firmave të tjera dhe po përgatiten të lejojnë aplikacionet e tyre të kthehen në dyqanet e aplikacioneve.

Raporti është sinjali më i fundit për investitorët se premtimet zyrtare për të lehtësuar presionin mbi sektorin e internetit të Kinës mund të jenë duke fituar tërheqje.

Rregullatorët po planifikojnë gjithashtu të lejojnë aplikacionet e platformës logjistike Full Truck Alliance Co (YMM.N) dhe kompaninë e shërbimeve të rekrutimit në internet Kanzhun Ltd përsëri në dyqanet e aplikacioneve.

Aplikacionet Yunmanman dhe Huochebang të Full Truck Alliance, dy nga platformat kryesore të transportit të kamionëve në Kinë, rifilluan regjistrimet e përdoruesve të rinj të hënën.

“Që nga mesi i majit, politikat e qeverisë qendrore kanë treguar për më pak rregullim (të sektorit)”, tha Steven Leung, drejtor ekzekutiv i shitjeve institucionale në brokerimin UOB Kay Hian në Hong Kong.

Autoritetet i thanë gjithashtu kompanisë që të ndalonte regjistrimin e përdoruesve të rinj, duke përmendur sigurinë kombëtare dhe interesin publik.

Lëvizjet erdhën vetëm disa ditë pasi gjigandi i udhëtimit i listuar në Nju Jork dhe i ktheu tregjet tashmë të brishta në një kthesë.

Të tre kompanitë ende pritet të përballen me ndëshkime financiare, së bashku me ofrimin e 1% të aksioneve të kapitalit për shtetin dhe duke i dhënë qeverisë një rol të drejtpërdrejtë në vendimet e korporatave, raportoi WSJ.

Vitin e kaluar Didi njoftoi planet për të hequr listën në Shtetet e Bashkuara në favor të një listimi të ri në Hong Kong.