Kim Kardashian hyn në botën e biznesit

Kim Kardashian ka hyrë në botën e biznesit, duke hapur firmën e saj private me ndihmën e një ish-partneri nga kompania amerikane Carlyle Group.

Miliarderja dhe ylli i realitetit televiziv, pronare e biznesit njoftoi mbi këtë në Twitter, duke thënë se firma, SKKY Partners, do të synojë të bëjë investime të pakicave ose të marrë aksione kontrolluese në kompani të konsumatorëve dhe mediave me rritje të lartë, lider në treg.

Së bashku me Jay Sammons, një ish-ekzekutiv në firmën private të kapitalit Carlyle Group, firma e Kardashian planifikon të fokusohet në produktet e konsumit, mediat, mikpritjen dhe luksin. Ai gjithashtu do të konsiderojë bërjen e investime në firmat dixhitale dhe të tregtisë elektronike.

Sammons kaloi 16 vite në Carlyle si kreu i divizionit të saj të konsumatorit, medias dhe shitjes me pakicë, ku ai bëri investime fitimprurëse në marka të mëdha duke përfshirë kompaninë e kufjeve Beats by Dre.

“Së bashku ne shpresojmë të shfrytëzojmë ekspertizën tonë plotësuese për të ndërtuar gjeneratën e ardhshme të firmës së kapitalit privat të konsumatorit dhe medias”, shkroi Kardashian në Twitter.

Ajo shtoi se nëna e saj, Kris Jenner, do të ishte gjithashtu partnere në firmë, megjithëse SKKY ende nuk kishte mbledhur ndonjë kapital për të siguruar këto investime.