Kievi 100 nga pushtimi rus

Ukraina shënoi 100 ditë nga pushtimi i Rusisë të premten me luftime të ndezura në të gjithë lindjen e vendit, ku forcat e Moskës po forcojnë kontrollin e tyre në Donbas.

Ky moment historik i zymtë erdhi pasi Kievi njoftoi se Moska tani kishte nën kontroll një të pestën e territorit ukrainas, duke përfshirë Krimenë dhe pjesë të Donbasit të kapura në 2014.

Pasi u zmbrapsën nga i gjithë kryeqyteti, trupat e presidentit Vladimir Putin kanë vendosur synimin për të kapur Ukrainën lindore, duke shkaktuar paralajmërime se lufta mund të zvarritet.