Kevin Spacey në gjykatë, përballet me akuzat për sulm seksual

Aktori Kevin Spacey ka mbërritur në Old Bailey në qendër të Londrës për t’u përballur me akuzat për sulm seksual që datojnë 17 vjet më parë.

Ylli i Hollivudit, 62 vjeç, ka treguar tashmë se ai “i mohon fuqishëm” akuzat e tre burrave që tani janë në të 30-at dhe 40-at e tyre.

Aktori amerikan është listuar për t’u paraqitur në Gjykatën One of the Old Bailey me emrin e tij të plotë Kevin Spacey Fowler për një seancë dëgjimore për pranimin e fajësisë dhe menaxhimin e çështjes përpara z. Justice Wall.

Spacey mori pjesë personalisht në gjykatën qendrore të Londrës.

Veprat e supozuara thuhet se kanë ndodhur në Londër dhe Gloucestershire midis 2005 dhe 2013.

Në atë kohë, Spacey ishte drejtor artistik i teatrit Old Vic në Londër.

Ylli i “House Of Cards” ka një adresë në Waterloo, në jug të Londrës, por shtëpia e tij është në SHBA, ku ai ka familjen dhe një qen.

Muajin e kaluar, në një seancë fillestare gjyqësore në gjykatën e magjistraturës, avokati i Spacey, Patrick Gibbs QC tha se klienti i tij “mohon me forcë çdo akuzë”.

Gibbs tha se Spacey ishte kthyer në Mbretërinë e Bashkuar “për të vërtetuar pafajësinë e tij” dhe “të vazhdojë me jetën e tij”.

Shërbimi i Prokurorisë autorizoi akuzat kundër tij në maj, por Spacey mund të akuzohej zyrtarisht vetëm pasi të kishte udhëtuar në MB muajin e kaluar.

Fituesi i çmimit Oscar, Spacey është i njohur për rolet kryesore në filmat American Beauty dhe The Usual Suspects.

Ai ishte drejtor artistik në Old Vic midis 2004 dhe 2015.