Këshillat e ekspertëve që kanë shpëtuar mijëra martesa

Ndodhemi në një periudhë ku divorcet po shtohen dita ditës, psikologët dhe këshilltarët e martesës po përpiqen të japin këshilla kyçe që mund të arrijnë të mbajnë martesën gjallë dhe çiftet të bashkuara.

Rachel Sussan, një këshilltare martese, ka treguar disa këshilla shumë të vlefshme për këdo që aktualisht po përjeton një krizë në martesë:

“A imagjinoni se partneri juaj duhet t’ju njohë më mirë se kushdo. Pra, kur ai nuk ju kupton, kur nuk është dakord me ju, mund të ndiheni të vetmuar dhe të jetoni një përvojë të frikshme ”.

Sipas saj, komponenti kryesor i një martese të dështuar është mungesa e komunikimit. Ne nuk e dëgjojmë tjetrin sa herë ka nevojë, por përpiqemi vetëm të dalim fitimtarë në çdo “betejë” familjare. Kjo sjell rezultate katastrofike dhe i bën marrëdhëniet të paqëndrueshme.

Këshilla që mund ta mbajë marrëdhënien të shëndetshme është të dëgjoni. Të kujdeset për mënyrën se si ndihet personi tjetër, të bëjë pyetje për të kuptuar dhe të përpiqet të zërë vendin e tij.

E vërteta është se tingëllon shumë e thjeshtë, por rutina dhe ritmet e shpejta na bëjnë ta harrojmë dhe të humbasim kuptimin. Por nuk është kurrë vonë për të vendosur komunikimin e duhur në marrëdhënien tuaj.