AlbanianEnglish

Kërkoi seks në këmbim të drejtësisë, shkarkohet gjyqtari Guximtar Boçi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkon nga detyra gjyqtarin e Gjirokastrës, Guximtar Boçi. I pezulluar prej vitit 2016 pas publikimit të një audio-skandali, u përball me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, ku gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti për audio-regjistrimin dhe për një apartament në Tiranë në pronësi të bashkëshortes, pasuri për të cilën ajo deklaron se zotëron ½-ën të trashëguar nga babai i saj i  ndjerë.

Në vitin 2016, Këshilli i Lartë i Drejtësisë, KLD e shkarkoi Boçin nga detyra e kryetarit të Gjykatës dhe e pezulloi atë si gjyqtar, pas publikimit të një audioje në një emision investigativ ku ai akuzohej se kërkoi favore seksuale në këmbim të një vendimi gjyqësor.

You don't have permission to register