AlbanianEnglish

Kërkesa për Porche IPO i tejkalon pritshmëritë

Kërkesa për IPO-në e shumëpritur të Porsche ka kaluar numrin e ofertave për aksionet. Një burim i afërt me marrëveshjen thotë se oferta tashmë duket shumë e mbiabonuar.

Listimi do të bëhet më 29 shtator në Frankfurt.

Një periudhë abonimi për investitorët privatë dhe institucionalë filloi më 20 shtator dhe do të mbyllet një ditë përpara se aksionet të fillojnë tregtimin.

Aksionet u janë ofruar investitorëve privatë në Gjermani, Austri, Zvicër, Francë, Itali dhe Spanjë.

Një burim tha se diapazoni i çmimeve për aksionet ishte pritur mirë nga tregu, me kërkesë të fortë të parë globalisht.

Investitorët themelorë, përfshirë fondin e pasurisë sovrane të Katarit, kanë pretenduar tashmë 40% të marrëveshjes.

Listimi mund të vlerësojë Porsche-në në rreth 75 miliardë dollarë.

Firma mëmë Volkswagen mund të përdorë të ardhurat për të ndihmuar financimin e elektrifikimit të saj.

You don't have permission to register