Keni parë shumë ëndrra për merimangat kohët e fundit? Ja pse

Është vlerësuar se deri në 15% e popullsisë kanë arachnophobia, dhe duket se merimangat janë gjithashtu një temë e zakonshme e maktheve.

Ky muaj është sezoni i çiftëzimit për artropodët me tetë këmbë, që do të thotë se mund të shihni më shumë prej tyre rreth shtëpisë tuaj gjatë shtatorit dhe tetorit.

Por qartësisht, ilaçi kundër insekteve nuk është i mjaftueshëm për të shuar frikën tonë, pasi ato po dalin edhe në ëndrrat e mijëra britanikëve tani.

Në një studim të gjerë, duke analizuar mbi 279,750 kërkime në Google të lidhura me ëndrrat, MattressNextDay zbuloi se merimangat janë ëndrra më e zakonshme në Britani gjatë shtatorit, që përkon me ndryshimin e stinëve.

Martin Seeley, ekspert i gjumit shpjegon: “Ndërsa moti ndryshon dhe orët e ditës ndryshojnë, ritmet tona të brendshme dhe modelet e gjumit mund të prishen.Këto ndërprerje mund të çojnë në ëndrra të gjalla dhe të paharrueshme, që shpesh shfaqen si merimanga një përfaqësim i pasigurisë që mund të shoqërojë ndryshimet e jetës.”

Vala e fundit e të nxehtit mund të jetë gjithashtu fajtore për rritjen e ëndrrave të merimangës, pasi netët më të nxehta mund të na bëjnë të zgjohemi më shumë gjatë natës dhe të na bëjnë më të prirur të kujtojmë ëndrrat tona.

“Më në fund, ndryshimi i stinëve sjell edhe ndryshime në orët e ditës”, shtoi Martin.

“Me përparimin e shtatorit, ditët fillojnë të shkurtohen dhe kalimi nga ditët më të gjata të verës në ditët më të shkurtra të vjeshtës mund të ndikojë në ritmet tona cirkadiane.

“Trupi ynë mund të jetë ende duke u përshtatur me këto ritme të reja në shtator, të cilat mund të ndikojnë në cilësinë e gjumit”.

Sipas analistit të famshëm të psikikave dhe ëndrrave, Inbaal Honigman, të ëndërrosh merimangat mund të simbolizojë “nevojën për kreativitet dhe durim në jetën tuaj”.

“Ashtu si këto krijesa me tetë këmbë ndërtojnë me përpikëri rrjetat e tyre, mund të jetë një shenjë që ju duhet të përqendroheni në thurjen e projekteve ose ideve tuaja krijuese së bashku gjatë kësaj kohe”, tha Inbaal.

“Ëndrrat tuaja mund t’ju inkurajojnë të përqafoni anën tuaj artistike, qoftë shkrimi, piktura, muzika apo çdo formë tjetër shprehjeje”.