Image Alt

Ekonomi

Banka e Shqipërisë ka publikuar totalin e depozitave për muajin janar. Janë rreth 1.3 trilionë lekë apo 11.3 miliardë euro kursime në banka. 57% e tyre janë në valutë me rritje 5% nga një vit më parë duke arritur në totalin

Pushimet nga puna në kompaninë “Twitter” ndikuan te menaxherët e produkteve, shkencëtarët e të dhënave dhe inxhinierët që punuan në mësimin e makinerive dhe besueshmërinë e faqes, gjë që ndihmon në mbajtjen e veçorive të ndryshme të Twitter në internet. Twitter

Shefi Ekzekutiv i Tesla-s, Elon Musk, ka ngacmuar prej vitesh botën me ëndrrën e tij për një makinë elektrike të përballueshme. Këtë javë, fansat shpresojnë se ai do të shpjegojë atë që ka në mendje dhe ndoshta se si mund ta

Raporti i Bankës së Shqipërisë tregon që në 6 muajt e fundit, kushtet e kreditimit janë shtrënguar, ndërsa interesat e kredive për blerje shtëpie u rritën në 4.5% gjatë periudhës korrik-shtator nga 3.8% në fillimit. Ato vijuan të rriten dhe në

Të ardhurat rekord në vitin 2022 sollën për herë të parë uljen e borxhit publik. Buxheti i shtetit mblodhi rreth 538 milionë euro më shumë në 2022-in. Të ardhurat arritën në 28.2% të PBB-së, ndërsa shpenzimet qëndruan në nivele të njëjta me

Ministria e Energjisë ka dërguar në parlament projektligjin për nxitje ne burimeve të rinovueshme, i cili vjen si një version i përmirësuar nga ligji aktual i miratuar në 2017-ën . Veçoria kryesore e këtij ligji është përafrimi i legjislacionit me udhëzimet

2023 nis mbarë, veçanërisht për bujqësinë shqiptare. Perimet vijojnë të jenë kryefjala e tregtisë së jashtme. Kushtet e favorshme klimaterike kanë bërë që prodhimet bujqësore të fermerëve të dalin më shpejt në treg në krahasim me shumicën e vendeve të tjera. Të dhënat

Autoriteti i Konkurrencës ka reaguar pas deklaratave të prodhuesve të bulmetit për rritjen e çmimit të produkteve nga disa ndërmarrje, duke njoftuar se ka nisur monitorimi në terren me qëllim evidentimin nëse ky njoftim do të zbatohet në tregun e

Prodhuesi gjerman i automjeteve BMW do të investojë 800 milionë euro në shtetin qëndror meksikan të San Luis Potosi për të prodhuar bateri me tension të lartë dhe modele plotësisht elektrike "Neue Klasse". Zgjerimi, i cili ka si qëllim shtimin e rreth

Shell deklaroi fitime rekord prej 40 miliardë dollarësh në vitin 2022. Deklarata vjen nga kompania e prodhimit të energjisë e cila shprehet se viti që kaloi ishte një vit i trazuar për sa i përket çmimeve të energjisë edhe për shkak

Vendet që përdorin si monedhë zyrtare të tyren euron me sa duket po arrijnë të shmangin recesionin. Të dhënat më të fundit treguan një rritje në mënyrë befasuese të ekonomisë përgjatë tri mujorit të fundit të vitit 2022. Ekonomia e bllokut 27-anëtarësh

Blerësit gjermanë po tregohen të vëmendshëm ndaj shpenzimeve. Diçka e tillë ka sjellë efekte negative pasi të dhënat që u publikuan këtë të hënë  treguan se përgjatë tremujorit të fundit të vitit 2022 ekonomia gjermane pësoi një tkurrje të papritur. Sipas ekspertëve

Ekonomia amerikane vijoi të rritej përgjatë tre mujorit të fundit të vitit 2022 si pasojë e nxitjes së shpenzimeve nga konsumatorët pavarësisht frikës së recesionit. Departamenti i Tregtisë në SHBA raportoi se produkti i brendshëm bruto u rrit me një normë

Aktiviteti i biznesit në Eurozonë shënoi një kthesë të fuqishme duke sjellë një rritje të ndjeshme përgjatë muajit Janar. Indeksi i Përbërë i Menaxherëve të Blerjeve të S&P Global u rrit përgjatë muajit Janar në 50.2 nga 49.3 që ishte në

Bankat shtrënguan sërish kushtet e kreditimit si për bizneset ashtu edhe për individët përgjatë tremujorit të katërt të vitit të kaluar. Në vrojtimin e bankës qendrore për aktivitetin kreditues shpjegohet se bankat janë bërë më konservatore në dhënien e huave për

Rritja e çmimeve në Mbretërinë e Bashkuar ka pësuar një rënie të lehtë pasi arriti në nivelet më të larta të 41 viteve të fundit vitin e kaluar. Të dhënat zyrtare tregojnë se inflacioni vjetori i çmimeve të konsumit ra në

Të prekur nga kufizimet shëndetësore të Covid-19, eksportet kineze shënuan rënien e tyre më të madhe që nga viti 2020 dhjetorin e kaluar. Ato ranë me 9.9%, krahasuar me një vit më parë sipas të dhënave zyrtare të publikuara këtë të