Katalogu muzikor i Queen mund të shitet për mbi 1 miliard dollarë

Këngët e Queen janë të njohura në të gjithë botën dhe puna e grupit po pritet të shitet për një shumë të mrekullueshme. Një burim i njohur në botën e blerjes së muzikës ka deklaruar për CNN se diskutimet për blerjen e katalogut të Queen nga Universal Music Group janë “duke shkuar mirë”. Burimi gjithashtu shtoi se:

“Shitja e mundshme mund të tejkalonte shifrën prej 1 miliard dollarësh dhe pritet që marrëveshja të finalizohet brenda një muaji.”

CNN ka kërkuar koment nga Universal Music Group, Disney Music Group dhe një përfaqësues i grupit Queen. Në dhjetor të vitit 2021, Bruce Springsteen ishte në krye të titujve me shitjen e katalogut të këngëve të tij për një shumë prej 500 milionë dollarësh.

Nëse shuma e 1 miliard dollarëve për shitjen e Queen tekalohet, do të vendoset një rekord për shitjen më të lartë të një katalogu muzikor. Shuma e miliardë dollarëve është e lartë në mënyrë të qartë, pjesërisht falë suksesit të filmit “Bohemian Rhapsody”, i cili fitoi Oskarin në vitin 2018 dhe tregoi historinë e fillimit të grupit me fokus në krye-vokalistin e tyre të ndjerë, Freddie Mercury. Ky film ka frymëzuar një rinascim të popullaritetit të muzikës së grupit Queen. Artistët Justin Bieber, David Bowie dhe Sting janë gjithashtu në fund të fundit që kanë shitur katalogët e tyre muzikorë për shuma të mëdha.