Karteli më i fuqishëm në vend pranon negociata me qeverinë

Klani del Golfo, banda më e fuqishme e trafikut të drogës në Kolumbi, hapi dyert të martën për mundësinë e rifillimit të negociatave me qeverinë e presidentit Gustavo Petros, të cilat u ndërprenë pas sulmit nga anëtarët e saj kundër civilëve dhe forcave të sigurisë.

“Ne e pranojmë ftesën e presidentit për t’u ulur në tryezë dhe për të negociuar kushtet politike që do të mundësojnë transformime shoqërore. Ne rikonfirmojmë se jemi gati të shkojmë kudo që na drejtojnë. Topi është në fushën e tij. Nëse guxojnë, le të ulemi në tryezën e bisedimeve”, thuhet në një deklaratë të organizatës kriminale.

Anëtarët e Klan-it në çdo rast duhet të mbajnë përgjegjësi “para drejtësisë”, paralajmëroi kreu i shtetit, duke thënë se tashmë i ka kërkuar prokurores së re të përgjithshme, Luz Adriana Camargo, të përgatisë kuadrin ligjor për këtë.