Kanadaja i bashkohet Eurovision-it

Kanadaja do t’i bashkohet zyrtarisht Eurovision Song Contest për vitin 2023.

Konkursi vjetor muzikor do të shtojë vendin e Amerikës së Veriut në listën e tij për herë të parë në historinë e tij 67-vjeçare.

Si shtëpia e Joni Mitchell, Neil Young, Leonard Cohen, Justin Beiber, Drake dhe The Weeknd, Kanadaja sigurisht ka pjesën e saj të drejtë të origjinës së muzikës ndërkombëtare. Madje tashmë ka fituesin e vet të Eurovizionit.

E marrë pjesë në konkursin e vitit 1988, Céline Dion e lindur në Quebec fitoi Eurovizionin si përfaqësuese e Zvicrës. Performanca e saj e “Ne Partez Pas Sans Moi” ishte vetëm hiti i parë në karrierën muzikore të një kanadezeje të shquar.

Filmi komedi muzikor i vitit 2020 “Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga”, luajti gjithashtu kanadezja Rachel McAdams së bashku me Will Ferrell.

Konkursi për të përfaqësuar Kanadanë në Eurovizion do të quhet “Eurovision Canada” dhe do të ketë premierë në vitin 2023.