Johnson & Johnson duhet t’i paguajë miliona pacientit me kancer

Johnson & Johnson duhet t’i paguajë 18.8 milionë dollarë një burri nga Kalifornia, i cili pretendoi se u prek nga kanceri nga ekspozimi ndaj pluhurit të foshnjës që përmban talk të kompanisë me bazë në NJ, vendosi një juri të martën.

Emory Hernandez Valadez, 24 vjeç, tha se ai zhvilloi mesothelioma, një kancer agresiv dhe vdekjeprurës, në indet rreth zemrës së tij nga ekspozimi i rëndë ndaj asbestit dhe kancerogjenëve të tjerë që nga fëmijëria.

Valadez, i cili paditi J&J vitin e kaluar, iu dha dëmshpërblim ekonomik prej 3.8 milionë dollarësh dhe dëmshpërblim joekonomik prej 15 milionë dollarësh.

Por Valadez mund të mos shohë ndonjë kompensim së shpejti për shkak të një urdhri gjykate falimentimi që ngrin shumicën e proceseve gjyqësore që pretendojnë se pluhuri i foshnjës i J&J dhe produktet e tjera talk shkaktuan kancer.

Jetëgjatësia mesatare e dikujt që trajtohet për mesothelioma është 18 deri në 31 muaj, sipas Mesothelioma.com. Pa trajtim, jetëgjatësia është rreth gjashtë muaj.

Erik Haas, nënkryetar i çështjeve gjyqësore në J&J, tha në një deklaratë për mediat se kompania planifikon të apelojë vendimin.

Ai argumentoi se kompania me bazë në New Brunswick nuk ishte në gjendje të ndante me juristët prova se pudra e saj e foshnjës nuk shkaktonte formën e rrallë të Mesothelioma të Valadez.