Johnny Depp jep për bamirësi paratë e fituara nga gjyqi

Në vitin e kaluar, një trazim i madh u shkaktua nga gjyqi i famshëm mes Johnny Depp dhe ish-gruas së tij, Amber Heard. Paratë e fituara për dëmin e shkaktuar, ai po i dhuron në pesë organizata bamirësie të ndryshme.

Organizatat bamirëse të zgjedhura nga Depp do të ndihmojnë fëmijët e sëmurë, ruajtjen e mjedisit dhe qendrat që ofrojnë strehim të sigurt për komunitetet e prekura.

Aktori filloi një padi në vlerë 50 milionë dollarësh për shpifje kundër Heard në marsin e vitit 2019, pasi Washington Post publikoi një artikull në të cilin ajo deklaroi se ishte viktimë e dhunës në familje. Artikulli nuk përmendte emrin e tij, por historia u zbulua pas divorcit të tyre.

Pas seancave të gjata dëgjimore publike, aktori arriti të fitojë gjykatën, pasi juria pranoi argumentet e Johnny Depp. Aktorit 60-vjeçar iu dha një shumë prej 10 milionë dollarësh si dëmshpërblim, por më vonë kjo shumë u zvogëlua në 350,000 dollarë për të përputhur me kufijtë ligjorë të shtetit.