John Lee betohet si lideri i ri i Hong Kongut

Presidenti kinez Xi Jinping drejtoi ceremoninë e betimit të liderit të ri të Hong Kongut, John Lee, të premten, ndërsa qyteti shënoi 25 vjetorin e kthimit të tij në sundimin kinez, pasi u tërhoq në vitet e fundit nën kontroll shumë më të rreptë të Partisë Komuniste.

Lee, një ish-zyrtar sigurie që mbikëqyri goditjen e disidencës në qytet që nga protestat pro-demokratike të vitit 2019, u zotua të mbështesë mini-kushtetutën e qytetit dhe të mbajë besnikëri ndaj Hong Kongut.