Joe Biden konfirmon vizitën në Poloni

Presidenti i SHBA Joe Biden ka konfirmuar vizitën në Evropë. Ai tha se do të vizitojë Poloninë por nuk dha një datë fikse. Pak ditë më parë, mediat e huaja raportuan për një vizitë të mundshme të presidentit amerikan në Evropë që të përkojë me përvjetorin e pushtimit rus të Ukrainës.

Biden u tha gjithashtu gazetarëve se Shtetet e Bashkuara nuk do të ofrojnë avionë luftarakë F-16 për Ukrainën. Ministri i mbrojtjes i Ukrainës javën e kaluar tha se ai tani do të shtyjë për avionë luftarakë të gjeneratës së katërt perëndimore, si F-16 i SHBA-së, pas sigurimit të furnizimeve me tanke luftarake.

Javën e kaluar Gjermania dhe Shtetet e Bashkuara njoftuan planet për të siguruar tanke të rënda, duke i dhënë fund javëve të bllokimit diplomatik për këtë çështje. Polonia, fqinji i Ukrainës në kufirin e saj perëndimor, e ka pozicionuar veten si një nga aleatët më të vendosur të qeverisë së Kievit.