Joe Biden do të vizitojë Arabinë Saudite muajin e ardhshëm

Presidenti Joe Biden do të vizitojë Arabinë Saudite muajin e ardhshëm, ku do të takohet me princin e kurorës së mbretërisë, Mohammed bin Salman.

Njoftimi të martën nga Shtëpia e Bardhë tronditi avokatët e të drejtave të njeriut.

Bin Salman, dikur u përshëndet si një reformator në mbretërinë thellësisht konservatore, por qëndrimet ndryshuan kur ai urdhëroi arrestime të gjera të rivalëve të tij.

Në vitin 2018, një gazetar saudit me bazë në Amerikë dhe kritik i princit të kurorës që shkroi për Washington Post, hyri në konsullatën saudite në Turqi dhe nuk doli kurrë.

Inteligjenca amerikane e implikoi Mohammed bin Salman në vrasje.