Japonia rikthehet drejt energjisë bërthamore

Japonia miratoi një politikë të re që promovon përdorimin më të madh të energjisë bërthamore për të siguruar një furnizim të qëndrueshëm me energji elektrike mes mungesave globale të karburanteve dhe për të reduktuar emetimet e karbonit.

Politika e re thotë se Japonia duhet të maksimizojë përdorimin e reaktorëve bërthamorë ekzistues duke rifilluar sa më shumë prej tyre dhe duke zgjatur jetën e funksionimit të reaktorëve të vjetër përtej kufirit të tyre 60-vjeçar dhe duke zhvilluar reaktorë të gjeneratës së ardhshme për t’i zëvendësuar ata.