Japonia ndalon eksportet në Rusi

Japonia ka ndaluar eksportet e çelikut, aluminit dhe avionëve për në Rusi, duke përfshirë dronët në sanksionet e fundit kundër pushtimit të Ukrainës nga Moska, tha të premten ministria e tregtisë. Masa, e cila gjithashtu ndalon subjektet japoneze të eksportojnë një shumëllojshmëri të artikujve industrialë si materiale ndërtimi, motorë anijesh, pajisje testimi dhe pajisje optike në Rusi, do të hyjë në fuqi më 7 prill, sipas një deklaratë të ministrisë.