Ja si Shqipëria e kalon grupin e Europianit

Shqipëria mund të kalojë grupin nëse fiton ndaj Spanjës. Me 4 pikë, me shumë gjasa do të jetë e dyta ose e treta në grup.

Do mjaftojë një fitore për të përfunduar në vendin e dytë, por që Spanja mposht Italinë dhe kjo e fundit barazon ose humbet nga Kroacia.

Nëse të katër kombëtaret do ta mbyllnin raundin me nga katër pikë, atëherë Shqipëria do të kalonte tutje. Kjo do të ndodhte nëse Kroacia mund Italinë dhe Shqipëria do të fitonte ndaj Spanjës, pas një barazimi mes spanjollëve dhe italianëve