Ja si po e zhvlerësoni veten tuaj emocionalisht

Kur ndjeni se gjithçka ju pushton dhe ju reagoni në mënyra specifike, ju mund të mendoni se diçka nuk është në rregull me ju.

Zakonisht, mënyra se si lidheni me emocionet tuaja është e lidhur me mënyrën se si njerëzit e tjerë i kanë vërtetuar ose zhvlerësuar ato.

Për shembull, nëse jeni rritur nga prindër të ftohtë emocionalisht, mund të keni një pikëpamje negative për mënyrën se si ndiheni. Sidoqoftë, duhet të mbani mend se jeni një qenie emocionale dhe gjëja e fundit që duhet të bëni është të zhvlerësoni atë që ndjeni. Kjo të zhvlerëson si qenie njerëzore.

Në vend që të jeni të dhembshur me veten, ju e kritikoni atë

Një nga mënyrat me të cilat ju e zhvlerësoni veten është duke qenë gjyqtari juaj më i keq. Për shembull, kur, pas një gabimi ose një dështimi, në vend që të përqafoni veten dhe të keni dhembshuri për veten, ju vetëkritikoni. Kjo është një formë e ngadaltë e vetë-shkatërrimit ku ju nuk e lejoni veten të pranoni atë që ndodhi.

Duke supozuar se mund të përballoni gjithçka

Ndoshta ju jeni lloji i personit që i thoni vetes se asgjë nuk ju ndikon shumë dhe se jeni në gjendje të përballeni me çdo gjë që ju del përpara. Megjithatë, duke supozuar se keni një karakter të fortë dhe se jeni mësuar me goditjet e jetës mund të jetë gjithashtu zhvlerësuese emocionalisht.

Mund të ndodhë që ajo që po bëni në të vërtetë është duke mbyllur vuajtjet tuaja. Por, herët a vonë, do t’ju ndikojë në një farë mënyre.

Më në fund, mësoni të vërtetoni atë që ndjeni. Duke bërë këtë nuk do t’i eliminoni emocionet që ndjeni, por do t’ju lejojë t’i pranoni dhe menaxhoni më mirë ato në mënyrë që të kuptoni dhe doni veten ashtu siç e meritoni