Ja si mund të mbroni shëndetin tuaj mendor në një epokë plot filtra

Filtrat e rrjeteve sociale kanë krijuar një ndikim në këtë gjeneratë, për përmbushjen e vazhdueshme të standardeve joreale të bukurisë. Megjithatë, kjo jo vetëm që ndikon në shëndetin mendor, por edhe vetëbesimin.

Ndërsa numri i saktë i filtrave të mediave sociale është i panjohur, ka shumë të ngjarë të jetë në qindra mijëra. Instagram dhe snapchat kanë mbi 815 milionë përdorues. Shumë prej këtyre filtrave duket se janë ndryshime të vogla të ngjyrave ose efekte ndriçuese, por ato në fakt modifikojnë fytyrën dhe karakteristikat tuaja më shumë sesa mund ta kuptoni.

Kur bëhet fjalë për mënyrën se si ju bën të ndiheni, fillimisht është magjepsëse, por pas një kohe njerëzit mësohen me të dhe e kanë të vështirë të pranojnë veten. Këto fillojnë të kenë ndikim në shëndetin tuaj mendor. Nëse filtrat në internet po ndikojnë vërtet në shëndetin tuaj mendor, atëherë ato janë disa mënyra se si mund të mbroheni nga këta filtra të rremë.

Kërkoni qëllimisht për faqe që promovojnë njerëz të vërtetë dhe pozitivitet, si dhe llogari që festojnë bukurinë në të gjitha format e saj. Hiqni ndjekjen e çdo llogarie që ju bën të ndiheni negativë në çfarëdo mënyre. Mos harroni se nuk jeni të detyruar të ndiqni askënd. Në mënyrë të ngjashme, qëndroni larg çdo aplikacioni që ka një ndikim të dëmshëm në shëndetin tuaj.

Dhembshuria për veten është një gjë e mirë për t’u adoptuar
Filtrat e mediave sociale mund t’ju bëjnë të vendosni standarde të tepërta për veten tuaj dhe t’ju lënë të ndiheni në depresion. Mundohuni të përshtateni me zërin tuaj të brendshëm dhe të shihni se si ai komunikon me ju, është jetike të jeni të sjellshëm me veten dhe të përqafoni talentet dhe të metat tuaja.

Kaloni më pak kohë në internet.
Nëse jeni duke përdorur filtra të mediave sociale dhe ata ju bëjnë të ndiheni keq për veten ose pamjen tuaj, shmangni ato. Nëse keni ndonjë mendim të keq, ankth, humor të dobët ose depresion kur përdorni këto aplikacione, fikini ato dhe bëni diçka qetësuese, si leximi ose shëtitja jashtë.

Jepini përparësi shëndetit tuaj mendor. Është e rëndësishme të keni një lidhje të shëndetshme me këto aplikacione, kështu që duhet të kontrolloni shpesh veten dhe aktivitetet tuaja në mediat sociale. Mbani gjithmonë nën kontroll shëndetin tuaj mendor.

Ndaloni së krahasuari dhe filloni të pranoni. Mos harroni se këto filtra të mediave sociale nuk kanë për qëllim t’ju përcaktojnë. Personat e famshëm, modelet dhe influencuesit mund të duken tërheqës në fotografi, por kurrë nuk e dini se çfarë lloj pasigurie mund të kenë. Ndaloni së krahasuari jetën tuaj me jetën e të tjerëve që shihni në mediat sociale. Filloni ta doni veten dhe pranoni ashtu siç jeni. Pranimi është çelësi i një jete të shëndetshme dhe të lumtur.