Ja përse nuk duhet të konsumojmë birrë para fluturimit

Njerëzit që zgjedhin të konsumojnë diçka para udhëtimit janë të shumtë, ndër ta ka njerëz që zgjedhin të konsumojnë një birrë.

Në fakt, ekspertët tregojnë se kjo nuk është as zgjedhje dhe as ide e mirë.

Sipas tyre, e mira është që ata të zgjedhin pije pa përmbajtje alkoolike.

 

Për shkak të disponueshmërisë së ulët të oksigjenit në gjakun tuaj, edhe nëse është e njëjta masë alkooli, ju mund të dukeni shumë herë më të dehur në ajër se sa në tokë.

Për më tepër, mjedisi në aeroplan është i thatë, gjë që së bashku me efektet diuretike të alkoolit mund ta përkeqësojnë gjendjen.

Fillimisht, gjatë një fluturimi, kabina është nën presion, duke zvogëluar aftësinë e trupit për të përpunuar oksigjenin.

Për më tepër, nivelet e lagështisë në fluturime janë përgjithësisht më të ulëta se sa jemi mësuar, gjë që shpjegon pse jemi më të etur në atë kohë.

 

Përgjigjia se pse nuk është alkooli pija e duhur para fluturimit vjen edhe nga kjo.

Kombinimi i dehidratimit të shkaktuar nga alkooli dhe problemet e lagështisë së ajrit, nuk mund të jetë kurrsesi i duhuri.

 

*Tibo News