Ja çfarë vendosi gjykata për Ed Sheeran

Ed Sheeran ka fituar një betejën për të drejtat e autorit, në Gjykatën e Lartë mbi hitin e tij të vitit 2017 “Shape of You”

 

Chokri kishte pohuar se “Oh I” në këngën e Sheeran ishte çuditërisht e ngjashme me refrenin “Oh Why” në këngën e tij.

Pas vendimit, Sheeran tha se pretendime të tilla të pabaza janë shumë të zakonshme.

Gjykatësi vendosi të mërkurën se kantautori nuk kishte përdorur plagjiaturë, duke përdorur këngën e vitit 2015 “Oh Why” nga Sami Chokri.

Pas studimit të elementeve muzikore, ai tha se kishte dallime midis pjesëve përkatëse të këngëve, të cilat sigurojnë dëshmi bindëse se fraza ‘Oh I'” në këngën e Sheeran e ka origjinën nga burime të tjera dhe jo nga “Oh Why”.

 

Si një yll që është përballur me pretendimet për të drejtën e autorit, Sheeran me sa duket do të shpresojë që ky vendim i gjykatës tanimë, t’i bëjë “artistët” të mendojnë dy herë.

*Tibo News