Italia forcon kontrollin e çmimeve në pikat e karburantit

Qeveria italiane ka vendosur të forcojë masat e kontrollit të çmimeve në pikat e karburantit për të ndalur rritjen e çmimit të karburanteve, si dhe apelon për bashkëpunim më të ngushtë mes organeve të ndryshme të administratës shtetërore për të frenuar spekulimet.

Pas një rritje prej gati 10 për qind të çmimit të një litri karburanti në javën e parë të janarit në krahasim me javën e kaluar, operatorët tani do të duhet të raportojnë çmimet e karburantit në pikat e tyre në baza ditore, vendosi Këshilli i Ministrave thuhet në një njoftim nga qeveria.