Ish-Inxhinieri i Tesla-s synon të ndërtojë materiale të reja baterish

Një startup baterish i themeluar nga një ish-inxhinier i Tesla-s njoftoi planet për prodhimin masiv me bazë në SHBA të materialeve të gjeneratës së ardhshme që synojnë uljen e kostove, rritjen e rrezes së vozitjes dhe reduktimin e varësisë së industrisë nga Kina.

Sila Nanotechnologies do të investojë në qindra miliona dollarë në një fabrikë të re në shtetin e Uashingtonit që do të hapet në vitin 2024.

Ceo i kompanisë Gene Berdichevsky tha se që kur Tesla u themelua në 2003, çmimi i baterive të makinave elektrike ishte ulur në vend që të kishte rënë aq sa pritej, kështu që materialet e reja mund të ndihmojnë në uljen e kostos për konsumatorët.

Berdichevsky tha se Sila do të përdorte fabrikën e re në qytetin e Liqenit të Moses për të prodhuar materiale anode me bazë silikoni që mund të ruajnë 20% më shumë energji sesa anodet që përdorin zakonisht grafit, 70% e të cilave vijnë nga Kina.

Grafiti është në listën e mineraleve kritike të SHBA-së, por silikoni jo, pasi administrata e Biden synon të reduktojë varësinë nga Kina në zinxhirin e furnizimit të baterive.

Sila drejton një fabrikë testimi në selinë e saj në Kaliforni që mund të prodhojë materiale baterish për rreth 1000 makina në vit, megjithëse në vend të kësaj prodhon materiale të përdorura në orët e fitnesit.

CEO i Teslas, Elon Musk njoftoi një plan për të përdorur anodë me bazë silikoni në bateritë e saj të reja në ngjarjen e saj të Ditës së Baterisë në 2020, por nuk është e qartë nëse po përdor teknologjinë e re.

Një anodë është një elektrodë përmes së cilës rryma konvencionale hyn në një pajisje elektrike të polarizuar.