Ironia e Eurovizionit: Fshihen nga Instagram fotoja ‘provokuese’ e Ronela Hajatit

Të shtunën Ronela Hajati ishte artistja e parë e Eurovision 2022 që bëri prova brenda PalaOlimpico.

Duke qenë se ajo po hap shfaqjen, ka kuptim që fotot nga prova e saj ishin të parat që u shfaqën pasditen e së shtunës. Ata shpejt u bënë të folura në Twitter dhe Instagram, konkretisht fotoja kryesore (e publikuar në krye të këtij postimi), e cila tregonte Ronelën dhe katër kërcimtarët e saj.

Mirëpo, pasditen e së dielës galeria e Ronelës ishte zhdukur nga llogaria zyrtare e Eurovizionit në Instagram. Më pas u ri-ngarkua, por pa foton e mësipërme.

Asnjë shpjegim nuk është dhënë dhe Shqipëria ishte i vetmi vend që nga Dita 1 e provave që galeria e saj u fshi dhe u ringarkua.

Mjerisht, kërcimtarja e Ronelës, e cila është kryesore për temën e shfaqjes skenike “Sekret”, nuk është paraqitur në galeri.

Është e sigurt të supozohet se Ronela nuk është e lumtur për këtë dhe çfarëdo tjetër që po ndodh në prapaskenë me prodhimin.

Komentuesit kanë vënë në dyshim pse një postim me 25,000 pëlqime, shumë më tepër se galeritë e tjera, u fshi.

Kjo do të ishte veçanërisht alarmante duke pasur parasysh se Unioni Evropian i Transmetuesve mbron lirinë e shprehjes dhe lirinë artistike, madje edhe brenda kufijve të një “show familjar”.

Planet për shfaqjen në skenë dhe regjistrimet e drejtpërdrejta në kasetë u dorëzuan javë në mos muaj më parë, kështu që producentët do të kishin njohur tonin e pamjeve vizuale dhe koreografisë. Kështu që lëvizjet e Ronelës nuk duhet të ishin befasi.