Iran, vajzat po helmohen për t’i ndaluar të shkojnë në shkollë

Sipas një deklarate të zëvendësministrit të shëndetësisë, muajt e fundit në një nga qytet kryesore të Iranit qindra vajza janë helmuar në shkollat ​​e tyre me qëllim.

Qëllimi ishte mbyllja e shkollave të vajzave. Siç ndodh, shkollat ​​dhe universitetet janë pikërisht vendet ku formohet opozita politike ndaj regjimit, të cilave autoritetet konservatore i frikësohen më shumë dhe që synojnë t’i mbyllin, si për të kopjuar shembullin e Afganistanit fqinj, i cili, nën talibanët, ndaloi shkollimin e vajzave. Që nga fundi i nëntorit, mediat lokale kanë raportuar raste të helmimit të qindra vajzave deri në 10 vjeç në shkollat ​​e qytetit.

Ministritë e inteligjencës dhe arsimit kanë thënë thjesht se po punojnë së bashku për të gjetur burimin e helmimit.