Interneti i shpejtë sjell punë teknologjike në lagjet e Kenias

Fytyra e djalit nga Kenia Daniel Nzoma shkëlqen në butësinë e ekranit të një kompjuteri, ndërsa ai mendon kodet e kompjuterit të përdorur për automobilat pa shofer. Një punë e pazakontë kjo në lagjen e mbushur me njerëz të Nairobit Pipeline.

Puna e Nzoma-s, e cila përfshin “geoetiketimin” (shtimit i meta datave të identifikimit gjeografik në media si fotografi ose video) kërkon lidhje të shpejtë interneti që dikur nuk ishte e mundshme në Pipeline.

Por firma fillestare Poa Internet po synon të prezantojë internet të shpejtë dhe me kosto të ulët në lagjet keniane me të ardhura të ulëta, të ngjashme me Pipeline.

Specialisti Nzoma tha se geoetiketimi në të vërtetë kërkon shpejtësi të lartë të internetit që ju të jeni të saktë.

Por kjo është vetëm e mundshme me internetin me shpejtësi të pakufizuar.

Platforma e programit softuerik të krijuar me porosi të kompanisë Poa-s dhe Wi-Fi me kosto të ulët bashkojnë antenat e banimit me kullat që ajo ndërton brenda lagjeve. Deri më tani, ata kanë lidhur 12,000 shtëpi me internet.

Kenia është një nga vendet më përhapjen më të madhe të internetit në Afrikë. Sipas një studimi 42% e kenianëve kanë pasur internet në fillim të vitit 2022. Por, cilësia e lartë e lidhjes është jashtëzakonisht e ulët.

Shumica e individëve përdoronin paketat e 3G ose 4G në telefonin e tyre.

Nzoma paguan 21,78 dollarë në muaj për internet të shpejtë pa kufi.

Ky artikull u përshtat nga Reuters.