Inteligjenca amerikane: Lufta në Ukrainë mund të zgjasë përtej 2023-shit

Lufta mund të zgjasë edhe përtej fundit të vitit 2023, sipas një grumbulli dokumentesh të supozuara të inteligjencës amerikane të postuara së fundmi.

Rusia nuk ka gjasa të pushtojë të gjithë rajonin e Donbasit në lindje, siç synon këtë vit, në vend të kësaj të çojë në një ngërç, thuhet në një vlerësim të bërë më 23 shkurt.

Lufta ka “zvogëluar forcat ruse dhe rezervat e municioneve në një nivel që, duke përjashtuar një rikuperim të paparashikuar, mund të lodhë njësitë ruse dhe të ngadalësojë qëllimet e luftës të Moskës, duke rezultuar në një luftë të zgjatur përtej 2023”, shkruhet në të.