Instagram sjell veçori të reja

Instagram raportohet se po teston një veçori të re që do t’i lejojë përdoruesit të ndryshojnë madhësinë e postimit të parë në profilin e tyre.

Sipas një postimi nga studiuesi i aplikacionit Alessandro Paluzzi, platforma në pronësi të Facebook po teston një veçori të re të prerjes që mund të gjendet nën skedën e opsioneve të postimit.

Funksioni do t’i lejojë përdoruesit të presin se si shfaqet postimi në profilin e tyre, pavarësisht nga koha kur janë postuar.

Raportet sugjerojnë se funksioni mund të përputhet me funksionin e pazhvilluar që do t’i lejojë përdoruesit të riorganizojnë rrjetin e profilit.

Kompania po punon gjithashtu për të shfaqur postimet në raport 4:5 në profil.

Veçoria duket mjaft e ngjashme me funksionin e postimit të pinit të ofruar nga Twitter dhe Facebook.

Instagram nuk ka zbuluar zyrtarisht asgjë rreth funksionit deri më tani.

Gjithashtu nuk dihet se sa postime do të lejohen përdoruesit të pinin.

Detaje rreth një veçorie të ngjashme që do t’i lejojë përdoruesit të riorganizojnë postimet në profilin e tyre u ndanë nga aplikacioni Paluzzi në janar.

Vitin e kaluar, kreu i Instagramit Adam Mosseri tha se kompania po përpiqet t’u japë më shumë kontroll përdoruesve në vitin 2022.

Duket se veçoria është një nga mënyrat se si platforma po u siguron kontroll përdoruesve.

Aktualisht përdoruesit mund të fshijnë ose arkivojnë vetëm një postim në profilin e tyre.