Inflacioni ulet në 7.1 %

Rritja e çmimeve është ngadalësuar edhe në shkurt.

Kjo ka bërë që inflacioni të shënojë rënie për të katërtin muaj radhazi dhe të zbresë në 7.1% muajin e kaluar, nga 3.9% që ishte një vit më parë.

Por, me gjithë frenimin e lehtë artikujt ushqimorë vijojnë të mbeten grupi që ka ndikuar më shumë inflacionin, me rritje dyshifrore krahasuar me shkurtin e vitit të kaluar.

Çmimet e ushqimeve dhe pijeve joalkoolike rezultojnë 13.5% më të shtrenjta se kundrejt të njëjtës periudhë të vitit 2022.

*Tibo News