Inflacioni në Mbretërinë e Bashkuar arrin në 9.1%, më i larti në G7

Konsumatorët në Mbretërinë e Bashkuar përballen me një faturë gjithnjë e më të lartë për pazarin e tyre.

Inflacioni në vend arriti një nivel të ri 40-vjeçar prej 9.1% në maj, e nxitur nga rritja e çmimeve të ushqimeve.

Kjo e lë vendin me normën më të lartë të inflacionit në grupin e shtatë ekonomive kryesore në botë.

Dhe mund të ketë më keq përpara pasi Banka e Anglisë ka thënë se rritja e çmimeve mund të arrijë 11% në tetor.

Tani disa investitorë gjykojnë se Britania e Madhe është në rrezik të inflacionit të vazhdueshëm dhe recesionit.

Kjo është pjesërisht falë faturës së saj të madhe për energjinë e importuar, me çmime më të larta nga konflikti në Ukrainë.